What's happened to the separator lines?

For all things Mellel

Moderators: redlers, Eyal Redler, Ori Redler

Post Reply
rwg
Knows everything, can prove it
Posts: 73
Joined: Sun Nov 20, 2005 8:07 pm

What's happened to the separator lines?

Post by rwg » Tue Sep 15, 2009 11:32 pm

After upgrading to 2.7, I've found that the separator lines between the main text and footnotes have disappeared in all my documents (or at least all the ones I have checked so far), and resetting the separator line does not bring it back. Has anyone else experienced this? And, more importantly, how can I get the separator lines back?

Rolf

verma
Knows everything, can prove it
Posts: 171
Joined: Thu Oct 20, 2005 6:00 am

Re: What's happened to the separator lines?

Post by verma » Wed Sep 16, 2009 12:45 pm

rwg wrote:After upgrading to 2.7, I've found that the separator lines between the main text and footnotes have disappeared in all my documents (or at least all the ones I have checked so far), and resetting the separator line does not bring it back. Has anyone else experienced this? And, more importantly, how can I get the separator lines back?

Rolf
I guess you'd better check your note style (Edit Note attributes in the Insert > Note menu) - that's all there should be done, I guess. I don't have any issues with it.

Ori Redler
One of the boys
Posts: 342
Joined: Wed Oct 19, 2005 11:45 pm
Contact:

Re: What's happened to the separator lines?

Post by Ori Redler » Wed Sep 16, 2009 8:43 pm

rwg wrote:After upgrading to 2.7, I've found that the separator lines between the main text and footnotes have disappeared in all my documents (or at least all the ones I have checked so far), and resetting the separator line does not bring it back. Has anyone else experienced this? And, more importantly, how can I get the separator lines back?

Rolf
We're not aware of any issue here, but you can fix this simply by checking the settings for the note style (as also mentioned above).
For example, if you're using the Note Style "Footnote" -- check to see that it has the separator set and save the changes to the style. All your note streams using this style will gain their separator back.
Ori Redler from RedleX

rwg
Knows everything, can prove it
Posts: 73
Joined: Sun Nov 20, 2005 8:07 pm

Re: What's happened to the separator lines?

Post by rwg » Wed Sep 16, 2009 11:34 pm

Thank you for the suggestions, but as I mentioned, resetting the separator lines doesn't bring them back. I tried setting a different kind of separator line with a different width, but still no separator line appears. I created a new document, and again no separator line. I downloaded and installed a fresh copy of 2.7, but the problem persists. Removing the Note Styles preferences (Application Support/Mellel) doesn't seem to help either. I'm sure there must be a simple solution, but it continues to elude me.

Rolf

Ori Redler
One of the boys
Posts: 342
Joined: Wed Oct 19, 2005 11:45 pm
Contact:

Re: What's happened to the separator lines?

Post by Ori Redler » Thu Sep 17, 2009 12:06 pm

rwg wrote:Thank you for the suggestions, but as I mentioned, resetting the separator lines doesn't bring them back. I tried setting a different kind of separator line with a different width, but still no separator line appears. I created a new document, and again no separator line. I downloaded and installed a fresh copy of 2.7, but the problem persists. Removing the Note Styles preferences (Application Support/Mellel) doesn't seem to help either. I'm sure there must be a simple solution, but it continues to elude me.

Rolf
Just to make sure we're on the same page here: when you set this, for example:
Alignment: left
Weight: 1 pt
Width: 30%
Line: (regular)
Colour: Black
Space above: 14 points
Space below: 10 points

You do not see a line (when there are notes in the document)?
Ori Redler from RedleX

rwg
Knows everything, can prove it
Posts: 73
Joined: Sun Nov 20, 2005 8:07 pm

Re: What's happened to the separator lines?

Post by rwg » Thu Sep 17, 2009 8:27 pm

I knew there had to be a simple solution -- the space above and below the separator line was set at 0 points. Changing this brought the separator lines back. But why would this setting have been suddenly changed in all my documents? Anyway, all is well again. Thanks for your help.

Rolf

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests